Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kézzel készített karácsonyi ajándékok

A saját készítésű ajándékok sokkal személyesebbek, ezért a megajándékozottnak mindig nagy örömet okoz.

A sajátkészítésű hóbömb mindig nagy örömet okoz

hógömb

Akár egy hógömböt is elkészíthetünk könnyedén befőttesüvegből. Nem kell hozzá semmi más csak egy formás befőttes üveg. A befőttes üvegbe bármilyen műanyag figurát választhatunk. A hógömböt feltölthetjük desztillált vízzel, vagy hagyhatjuk akár üresen is. A hó lehet műanyag reszelék.

Karácsonyi gyertya

Egyszerűbbnek tűnő feladat egy igényes mécses elkészítése. Ez tényleg teamécses. Nem kell hozzás csak egy dekoratív csésze és némi viasz + egy kanóc és kész is a valódi teamécsesünk. Ez igen dekorítív ajándék karácsonyra. Az elkészítése viszonylag egyszerű, de mégis személyessé tehető.

házi készítésű szappan

A házi készítésű szappantól sem kell megijednünk. Nem kell más hozzá csak egy kis olivaolaj + NAOH nátrium hidroxid (nátrolúg). Az olajat 45 fokra melegítjük, majd beleöntjük a lúgot és gyors keverés mellett 15-20 perc alatt elszappanosítjuk az olajat, majd formákba töltjük. A végén akár illóolajat vagy bármilyen virág szirmát beleszórhatjuk  igy dekoratív lesz. A szappankészítésnél nagyon fontos az összetevők pontos kimérése, illetve a hőmérséklet! 

Tiszta olivaszappan készítéséhez szükséges összetevők

  • 1000 ml olivaolaj 900 gramm
  • 115 gr nátronlúg (NaOH)
  • 300 gr víz
A nátrolúgot összekeverjük a vizzel ami heves reakció következtében felforrósodik. Ezt az oldatot 45 Celsiusra hűtjűk, majd a 45 celsius fokra felmelegített olivaolajba öntjük és elkeverjük, majd botmixerrel elszappanosítjuk és utánna formába öntjük.
A szappann a formába töltés után 1 -2 nap múlva megszilárdul!

házi süti

A házi sütemények mindenki kedvencei. Egy jó házi süti mindennél többet ér. A receptet saját magunk alakíthatjuk. Nem csak süteményt, de csokoládéval, vagy bombonnal is próbálkozhatunk. Minden ami édesség az általában sikert arat. Saját készítésű csokoládénál használhatunk, már kész csokoládé táblát felolvasztva és újrakiöntve különböző szirmokat, izesétést használhatunk ezzel egyedivé téve.

faalátét

Barkácsoló kedvűek részére egy viszonylag könnyű és praktikus ajándék az alátét készítése. Ebben az esetben egy farönk megfelel, csak fel kell darabolni és simára csiszolni. Ez nem okozhat senkinek komoly gondot, de a végeredmény mégis praktikus.

Akár a neveket is felírhatjuk az alátétre igy nem lesz veszekedés, hogy melyik alátét kié.

0 Tovább

Mit ajándékozzunk nagyszüleinknek karácsonyra?

Mivel is lephetnénk meg nagyszüleinket Karácsonykor? 

Az idő múlásával az egészség kerül előtérbe minden ember számára. Egyre fontosabbá válik az, hogy a hátralévő életünket egészségesen, fitten és jó közérzettel éljük le.

A legtökéletesebb ajándék a nagyik számára nem is lehet más, mint az egészség. Amennyiben egészséget ajándékozunk a nagyszülők részére biztosak lehetünk benne, hogy a legnagyobb öröm éri majd őket. 


 Karácsonyi arany csomag

Hasznos ajándék lehet még masszázsülés, vérnyomás vagy vércukor mérő készülék. Kéz és lábmelegítő, ágymelegítő vagy akár egy gyógyfürdőbérlet.

A fényképes ajándékok sem maradhatnak ki az ajándékok sorából. A nagyszülők szívesen nézegetik a családi képeket. Egy fotóalbum vagy fotókból készített falinaptár biztos nagy sikert fog aratni.

Mivel a nagyszülők több szabadidővel rendelkeznek, igy a szabadidős dolgok is szóba jühetnek. A kártyajátékok egyre kedveltebbé válnak. Egy internettanfolyam is közelebb hozza a világot a nagyszülők számára. Nagyszerű ajándék lehet könyv, sakktábla, szinházbérlet vagy koncertjegy .

Az emberek a praktikus dolgok kedvelőivé válnak az idő előre haladtával. Ezért nem elhanyagolható ötlet, hogy praktikus dolgokat ajándékozzunk nagyszüleinknek. Ezek a praktikus dolgok a mindennapokban nyújthatnak segítséget nagyszüleinknek. Ezek a dolgok könnyebbé tehetik akár a háztartási feladatokat. Hálás készülék például egy elektromos daráló, sajtreszelő, citrusfacsaró. Amennyiben az időtöltésük nagy részét a kerti munkák töltik ki, akkor ajándékozhatunk egy ültető lapátot, ágvágót, vagy egy elekrtromos aprítót is. A barkácsolás is jó időtöltés igy egy szerszámkészlet is praktikus ajándék lehet.


0 Tovább

5 legextrémebb ajándék karácsonyra

Nem maradhatnak ki a sorból az élmények. Nem csak tárgyakat, hanem örökre szóló élményeket is ajándékozhatunk. Mindenki maga dötse el melyik a fontosabb. 

Extrém élmények ajándékozásával viszont óvatosan kell bánni, hiszen ilyen élményekre nem mindenki vágyik! 

1.) TANDEMUGRÁS

Az biztos, hogy maradandó élménye lesz annak aki egy repülőből kiugrik. Azért itt sokan bepánikolhatnak ugrás előt főleg akinek tériszonya van. Ezért tériszonnyal küzdőknek nem ajánlatos tandemugrást ajándékozni.

2.) ÖSSZECSUKHATÓ KERÉKPÁR

Ez nem igazán az extrém kategóriába tartozik, de azért mégis az, ha a kerékpár túra kerékpár. Extrém helyekre extrém kerékpár. Egyrészt praktikus, mivel a kocsi csomagtartójába is belefér.

3.) GURULÓ TÚRA

Nehezen találtam nevet ehhez az extrém sporthoz. Ez a lustáknak van kitalálva. Aki egy lépést sem akar gyalog megtenni az még a természetnek is guruló járgánnyal vág neki. Hát eléggé furcsa, hogy ilyen extrém karácsonyi ajándékra tömegével jelentkeznek.

4.) RAFTING

Az egyik igen extrém élmények közé tartozik a rafting vagy hegyvidéki evezés. Óvatosan, mert már volt nem egykét baleset! Csak olyan személynek ajándékozzunk ilyet aki fel van készülve a váratlan fordulatokra.

5.) TESTFESTÉS

Ha jobban megnézzük a képet láthatjuk, hogy a ruha az csak festék. Ettől a ruhától csak vízzel lehet megszabadulni. 

testfestés

0 Tovább

5 legviccesebb ajándék karácsonyra

Őrültnél őrültebb tervezők jelennek meg különböző ötletekkel, melyek hatalmas sikert aratnak. Amennyiben valaki vicces őrült meghökkentő ajándékot kíván adni karácsonykor 

most összegyűjtöttük az 5 legérdekesebb ajándékot.

1.) Mindig próbálkozunk valahogy begyömöszölni a banánt az uzsonnás dobozba, de valahogy a szögletes formát nem a banánnak találták ki. Itt van a banánra szabott banántartó.

2. ) A férfiak sokat töltenek a WC-n. Általában újságot olvasva menekülnek a nyugalom szigetére. Hogy legyen valami változatosság miért ne golfoznának mindjárt a WC közepént. Megérkezet a WC golf. Hát ez csúcs

3.) Ha már a férfiaknál vagyunk, mindig igazítani kell a nadrágban azt a kiálló szervet. Ennek a szervnek a védelmére és melegen tartására jött létre a legújabb kötött alsónemű.

4.) Miért kellene 2 eszköz ahhoz hogy egyáltalán inni tudjunk. Csináljuk egybe a palackot a pohárral és máris kész van a palackpohár. Ez aztán nem semmi. Nem kell töltögetni rögtön ihatunk és annyit amennyi nekünk tetszik

5.) Hát ez a törülköző nagy szám. Csak nehogy éppen akkor vegyük fel mikor a szerelmünk hazaért, mert akkor nem lesz köszönet.

0 Tovább

5 legrémesebb ajándék karácsonyra

Összegyűjtöttük azokat a dolgokat amiket biztosan NE ajándékozz karácsonyra!

1.) KÉSZPÉNZ

Készpénzt ajándékozni illetlenség és nem igazán minősül ajándéknak. Pláne ha a megajándékozottnak van belőle bőven. Ennél már az is jobb, ha nem ajándékozunk semmit.

Amennyiben semmilyen ötletünk sincs, akkor ajándékozzunk inkább ajándékutalványt. Ez egy fokkal jobb.

2.) RÉNSZARVASOS, MIKULÁSOS PULÓVER ÉS ZOKNI

Praktikusnak tűnik ruhát ajándékozni, de ki vesz fel karácsonyon kivüli napon egy mikulásos vagy egy rénszarvasos zoknit vagy pulóvert? 

3.) LÁVA LÁMPA / Világító zenélő kínai csodák

Sok olyan gagyi termék van ami jó ha 2 napot kibír aztán megy ki a kukába. Ezekből a kínai zenélő világító kütyürékből Dunát lehetne rekeszteni. Valójában se használati se élvezeti értéke nincsen. Csipogó villogó bot stb.

4.)  TAKARÍTÓ ESZKÖZÖK

Bármennyire is szeretne valaki új proszívót, azt lehetőleg ne karácsonyra kapja meg. Hiába törött a felmosóvödör nem igazán szívhezszóló ajándéknak számít.

5.) KARÁCSONYI DÍSZEK

A legőrültebb  gondolat, hogy valaki karácsonyi díszeket ajándékozzon karácsonyra valakinek. Ennél már csak az az őrültebb, ha karácsonyra valaki karácsonyfát ajándékoz.

karácsonyi díszek

0 Tovább
«
123

KARÁCSONYI AJÁNDÉK ÖTLETEK

blogavatar

Mit vegyek karácsonyra? Karácsonyi ajándékok, ajándék ötletek, tippek mindenkinek.

Utolsó kommentek