A saját készítésű ajándékok sokkal személyesebbek, ezért a megajándékozottnak mindig nagy örömet okoz.

A sajátkészítésű hóbömb mindig nagy örömet okoz

hógömb

Akár egy hógömböt is elkészíthetünk könnyedén befőttesüvegből. Nem kell hozzá semmi más csak egy formás befőttes üveg. A befőttes üvegbe bármilyen műanyag figurát választhatunk. A hógömböt feltölthetjük desztillált vízzel, vagy hagyhatjuk akár üresen is. A hó lehet műanyag reszelék.

Karácsonyi gyertya

Egyszerűbbnek tűnő feladat egy igényes mécses elkészítése. Ez tényleg teamécses. Nem kell hozzás csak egy dekoratív csésze és némi viasz + egy kanóc és kész is a valódi teamécsesünk. Ez igen dekorítív ajándék karácsonyra. Az elkészítése viszonylag egyszerű, de mégis személyessé tehető.

házi készítésű szappan

A házi készítésű szappantól sem kell megijednünk. Nem kell más hozzá csak egy kis olivaolaj + NAOH nátrium hidroxid (nátrolúg). Az olajat 45 fokra melegítjük, majd beleöntjük a lúgot és gyors keverés mellett 15-20 perc alatt elszappanosítjuk az olajat, majd formákba töltjük. A végén akár illóolajat vagy bármilyen virág szirmát beleszórhatjuk  igy dekoratív lesz. A szappankészítésnél nagyon fontos az összetevők pontos kimérése, illetve a hőmérséklet! 

Tiszta olivaszappan készítéséhez szükséges összetevők

  • 1000 ml olivaolaj 900 gramm
  • 115 gr nátronlúg (NaOH)
  • 300 gr víz
A nátrolúgot összekeverjük a vizzel ami heves reakció következtében felforrósodik. Ezt az oldatot 45 Celsiusra hűtjűk, majd a 45 celsius fokra felmelegített olivaolajba öntjük és elkeverjük, majd botmixerrel elszappanosítjuk és utánna formába öntjük.
A szappann a formába töltés után 1 -2 nap múlva megszilárdul!

házi süti

A házi sütemények mindenki kedvencei. Egy jó házi süti mindennél többet ér. A receptet saját magunk alakíthatjuk. Nem csak süteményt, de csokoládéval, vagy bombonnal is próbálkozhatunk. Minden ami édesség az általában sikert arat. Saját készítésű csokoládénál használhatunk, már kész csokoládé táblát felolvasztva és újrakiöntve különböző szirmokat, izesétést használhatunk ezzel egyedivé téve.

faalátét

Barkácsoló kedvűek részére egy viszonylag könnyű és praktikus ajándék az alátét készítése. Ebben az esetben egy farönk megfelel, csak fel kell darabolni és simára csiszolni. Ez nem okozhat senkinek komoly gondot, de a végeredmény mégis praktikus.

Akár a neveket is felírhatjuk az alátétre igy nem lesz veszekedés, hogy melyik alátét kié.