Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kézzel készített karácsonyi ajándékok

A saját készítésű ajándékok sokkal személyesebbek, ezért a megajándékozottnak mindig nagy örömet okoz.

A sajátkészítésű hóbömb mindig nagy örömet okoz

hógömb

Akár egy hógömböt is elkészíthetünk könnyedén befőttesüvegből. Nem kell hozzá semmi más csak egy formás befőttes üveg. A befőttes üvegbe bármilyen műanyag figurát választhatunk. A hógömböt feltölthetjük desztillált vízzel, vagy hagyhatjuk akár üresen is. A hó lehet műanyag reszelék.

Karácsonyi gyertya

Egyszerűbbnek tűnő feladat egy igényes mécses elkészítése. Ez tényleg teamécses. Nem kell hozzás csak egy dekoratív csésze és némi viasz + egy kanóc és kész is a valódi teamécsesünk. Ez igen dekorítív ajándék karácsonyra. Az elkészítése viszonylag egyszerű, de mégis személyessé tehető.

házi készítésű szappan

A házi készítésű szappantól sem kell megijednünk. Nem kell más hozzá csak egy kis olivaolaj + NAOH nátrium hidroxid (nátrolúg). Az olajat 45 fokra melegítjük, majd beleöntjük a lúgot és gyors keverés mellett 15-20 perc alatt elszappanosítjuk az olajat, majd formákba töltjük. A végén akár illóolajat vagy bármilyen virág szirmát beleszórhatjuk  igy dekoratív lesz. A szappankészítésnél nagyon fontos az összetevők pontos kimérése, illetve a hőmérséklet! 

Tiszta olivaszappan készítéséhez szükséges összetevők

  • 1000 ml olivaolaj 900 gramm
  • 115 gr nátronlúg (NaOH)
  • 300 gr víz
A nátrolúgot összekeverjük a vizzel ami heves reakció következtében felforrósodik. Ezt az oldatot 45 Celsiusra hűtjűk, majd a 45 celsius fokra felmelegített olivaolajba öntjük és elkeverjük, majd botmixerrel elszappanosítjuk és utánna formába öntjük.
A szappann a formába töltés után 1 -2 nap múlva megszilárdul!

házi süti

A házi sütemények mindenki kedvencei. Egy jó házi süti mindennél többet ér. A receptet saját magunk alakíthatjuk. Nem csak süteményt, de csokoládéval, vagy bombonnal is próbálkozhatunk. Minden ami édesség az általában sikert arat. Saját készítésű csokoládénál használhatunk, már kész csokoládé táblát felolvasztva és újrakiöntve különböző szirmokat, izesétést használhatunk ezzel egyedivé téve.

faalátét

Barkácsoló kedvűek részére egy viszonylag könnyű és praktikus ajándék az alátét készítése. Ebben az esetben egy farönk megfelel, csak fel kell darabolni és simára csiszolni. Ez nem okozhat senkinek komoly gondot, de a végeredmény mégis praktikus.

Akár a neveket is felírhatjuk az alátétre igy nem lesz veszekedés, hogy melyik alátét kié.

0 Tovább

Mit ajándékozzunk nagyszüleinknek karácsonyra?

Mivel is lephetnénk meg nagyszüleinket Karácsonykor? 

Az idő múlásával az egészség kerül előtérbe minden ember számára. Egyre fontosabbá válik az, hogy a hátralévő életünket egészségesen, fitten és jó közérzettel éljük le.

A legtökéletesebb ajándék a nagyik számára nem is lehet más, mint az egészség. Amennyiben egészséget ajándékozunk a nagyszülők részére biztosak lehetünk benne, hogy a legnagyobb öröm éri majd őket. 


 Karácsonyi arany csomag

Hasznos ajándék lehet még masszázsülés, vérnyomás vagy vércukor mérő készülék. Kéz és lábmelegítő, ágymelegítő vagy akár egy gyógyfürdőbérlet.

A fényképes ajándékok sem maradhatnak ki az ajándékok sorából. A nagyszülők szívesen nézegetik a családi képeket. Egy fotóalbum vagy fotókból készített falinaptár biztos nagy sikert fog aratni.

Mivel a nagyszülők több szabadidővel rendelkeznek, igy a szabadidős dolgok is szóba jühetnek. A kártyajátékok egyre kedveltebbé válnak. Egy internettanfolyam is közelebb hozza a világot a nagyszülők számára. Nagyszerű ajándék lehet könyv, sakktábla, szinházbérlet vagy koncertjegy .

Az emberek a praktikus dolgok kedvelőivé válnak az idő előre haladtával. Ezért nem elhanyagolható ötlet, hogy praktikus dolgokat ajándékozzunk nagyszüleinknek. Ezek a praktikus dolgok a mindennapokban nyújthatnak segítséget nagyszüleinknek. Ezek a dolgok könnyebbé tehetik akár a háztartási feladatokat. Hálás készülék például egy elektromos daráló, sajtreszelő, citrusfacsaró. Amennyiben az időtöltésük nagy részét a kerti munkák töltik ki, akkor ajándékozhatunk egy ültető lapátot, ágvágót, vagy egy elekrtromos aprítót is. A barkácsolás is jó időtöltés igy egy szerszámkészlet is praktikus ajándék lehet.


0 Tovább

5 legextrémebb ajándék karácsonyra

Nem maradhatnak ki a sorból az élmények. Nem csak tárgyakat, hanem örökre szóló élményeket is ajándékozhatunk. Mindenki maga dötse el melyik a fontosabb. 

Extrém élmények ajándékozásával viszont óvatosan kell bánni, hiszen ilyen élményekre nem mindenki vágyik! 

1.) TANDEMUGRÁS

Az biztos, hogy maradandó élménye lesz annak aki egy repülőből kiugrik. Azért itt sokan bepánikolhatnak ugrás előt főleg akinek tériszonya van. Ezért tériszonnyal küzdőknek nem ajánlatos tandemugrást ajándékozni.

2.) ÖSSZECSUKHATÓ KERÉKPÁR

Ez nem igazán az extrém kategóriába tartozik, de azért mégis az, ha a kerékpár túra kerékpár. Extrém helyekre extrém kerékpár. Egyrészt praktikus, mivel a kocsi csomagtartójába is belefér.

3.) GURULÓ TÚRA

Nehezen találtam nevet ehhez az extrém sporthoz. Ez a lustáknak van kitalálva. Aki egy lépést sem akar gyalog megtenni az még a természetnek is guruló járgánnyal vág neki. Hát eléggé furcsa, hogy ilyen extrém karácsonyi ajándékra tömegével jelentkeznek.

4.) RAFTING

Az egyik igen extrém élmények közé tartozik a rafting vagy hegyvidéki evezés. Óvatosan, mert már volt nem egykét baleset! Csak olyan személynek ajándékozzunk ilyet aki fel van készülve a váratlan fordulatokra.

5.) TESTFESTÉS

Ha jobban megnézzük a képet láthatjuk, hogy a ruha az csak festék. Ettől a ruhától csak vízzel lehet megszabadulni. 

testfestés

0 Tovább

5 legjobb ajándékötlet karácsonyra

Mindig elhatározzuk, hogy a következő évben több időt fordítunk a karácsonyi ajándékok kiválasztására, aztán ahogy telik az idő ugyanott tartunk és már rohanunk is egyik bevásárló központból a másik bevásárló központba addig míg végül az utolsó pillanatban leemelünk valamit a polcról.

Manapság már nem kell sietnünk, hiszen interneten is meg tudjuk rendelni az ajándékokat akár 24 órás házhozszállítással.

Most vegyük sorra azokat az ajándékokat, melyek bekerültek a top 10-be.

TOP 1.

EGÉSZSÉGET TÁMOGATÓ CSOMAGOK

Az első helyen a herb caps karácsonyi csomagok állnak, hiszen mindenki örül annak ha egészségesebb és fittebb lehet. Ezzel az ajándékkal nem lehet melléfogni. Ez az ajándék szinte minden korosztálynak megfelel.

Azért, hogy ezt a prémium kategóriás csomagot tudjuk ajándékba adni mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, azonban léteznek olcsóbb csomagok is.

Az egészség a legnagyobb kincs, ezért ha ezt ajándékozod biztosan tudni fogják, hogy tényleg számítanak neked. 

TOP 2.

KÖNYV

Az egyik kimaradhatatlan ajándékok közé tartozik a könyv. Egy könyv szinte minden korosztály számára ajándékozható, így ezzel sem tudunk nagyon mellé fogni. Viszont a témát jól ki kell választani. Amennyiben nem akarunk bajlódni a témaválasztással, akkor a legjobb ajándék lehet egy e-book olvasó + ajándék e-könyv utalvány. Igy mindenki saját maga tudja kiválasztani azt a könyvet amit el szeretne olvasni.

e-book

Már csak az e-book olvasó kezelésére kell megtanítani a felhasználót. Viszont ennek a használata igen egyszerű és kényelmes. Magunkkal tudjuk vinni bárhová és nem kell súlyos kilókat cipelnünk, ha egy könyvtárat szeretnénk magunkkal vinni esetleges utazáskor.

TOP 3.

MŰSZAKI CIKKEK

A műszaki cikkek világában kalandozva az az ajándék ami mindenkinek megfelel nem más mint az alapvető távolsági kommunikácó vívmánya a mobiltelefon most már átalakult okos telefon. Egy okostelefon most már viszonylag jó áron elérhető és szintén korosztály nélkül ajándékozható karácsonyra. Az okos telefon előnye, hogy akár kommunikálhatunk is a telefonunkkal bizonyos letöltött szoftverek segítségével, igy nem kell gombokat nyomogatni ahhoz, hogy valakit felhívjunk. Azért került csak a harmadik helyre, mivel a telefon távol tartja szeretteinket és a személyes kapcsolatok sokkal közvetlenebbek mint egy telefon. Távölelés még nem létezik :)

mobil telefon

TOP 4.

SPORT ESZKÖZÖK

Amennyiben fontosnak tartjuk, hogy szeretteink sokáig éljenek bizony olyan eszközt ajándékkozunk amivel mozgásra ösztönözzük Őket. Az ilyen eszközök, lehet hogy kezdetben nem okoznak örömet, de viszont tudni fogják hogy tényleg számítanak. Talán rá is veszik magukat egy kis testmozgásra. Egy ilyen eszközt fejlesztett ki egy csapat, aki áramütésekkel próbálja stimulálni az eszöz használóját mozgásra. 

elektromos tréner

top 5.

KOZMETIKAI SZEREK

Nagy reneszánszát éljük a kézzel készített szappanoknak. Egyre több kézzel készített szappant lehet kapni. De már találkozhatunk szappankészítő tanfolyammal is, hogy magunk tudjuk elkészítnei szappanjainkat. Sokan azt hirdetik, hogy a szappan természetes. Azért vegyük figyelembe azt, hogy a szappan nem fordul elő a természetben igy nem lehet az. A szappan zsírok olajok lúggal történő keveredése folytán jön létre. A lúg általában nátrium-hidroxid, ami akárhogy is próbáljuk rákényszeríteni nem egy természetes anyag. Ezért a természetességgel felvértezett szappangyártók, azért hogy elkerüljék a természetellenességet az összetevőkben nem tüntetik fel a nátrium hidroxidot mint vegyületet, hanem elszappanosított növényi olajként szerepeltetik mint végterméket. Azért vegyük észre ez egy kicsit csúsztatás.

Szögesszük le szappan nem terem a fán, és nem nő a földben. Tehát nem lehet természetes. 

szappan

0 Tovább

Ajándékozási szabályok amit érdemes mindenkinek betartani!

1.) Amikor megkapod az ajándékot érdemes felbontani a csomagolást! Illetlenség és érdektelenségnek tűhet, ha nem bontod fel, s ezzel könnyen megbánthatod azt a személyt aki az ajándékot adta.

ajándék csomagolás

2.) A jól bevált trükk, amit minden ember ismer: Aki olyan ajándékot kapott amit nem igazán kedvelt gyorsan próbálta úgy elpasszolni, hogy azt továbbajándékozta. Csak akkor van gáz, ha a csomagolásban egy személyre szóló üzenet van, mert akkor tuti a lebukás. Igy mikor valamit tovább ajándékozol érdemes előtte alaposan átvizsgálni a csomagot. A mennyiben azt szeretnéd, hogy a csomagod a célszemélynél kössön ki, feltétlenül olyan ajándékot adj amit biztosan szeretne. 

Karácsonyi arany csomag

Nem kell sokat gondolkodni azon, hogy mi az amit minden ember igazán szeretne. Minden ember sokáig egészségesen szeretne élni, ezért az olyan ajándékot, ami az egészséget támogatja mindenképp meg fog tartani.

Hogyan ajándékozhatunk egészséget? 

http://herbcaps.com/hu_HU/webshop/42/karacsonyi-csomagok

Amennyiben olyan terméket ajándékozunk szeretteinknek, amivel megőrzik egészségüket biztosan tudni fogják, hogy tényleg számítanak és fontosak nekünk.

3.) Amit biztosan TILOS ajándékozni az a Pénz. A pénznél még az is jobb, ha nem adsz semmit. Egyrészt azt mutatja, mennyire nem fontos az a személy akit meg akarsz ajándékozni. Illetlenség!  Ennél egy fokkal jobb az ajándékutalvány.

pénz

4.) A legnagyobb lúzerség, ha valaki az árcédulát rajta hagyja az ajándékon. Ez aztán mindennek a teteje!  Mindig figyelj oda, hogy az árcédulát tüntesd el az ajándékról.

5.) Ajándékot sose magadnak válassz, mindig úgy válassz, hogy mi lenne igazán jó annak akit megajándékozol. Sokszor esünk abba a hibába, hogy ránézünk valamire és nagyon megtetszik, ajándékba adjuk és kiderül hogy akit megajándékoztunk egyáltalán nem örül neki. Ezért mindig tudjuk meg azt, hogy valójában minek örülne igazán. Erre vannak ügyes trükkök a kívánságok kifürkészésére

6.) Kozmetikum parfüm igen kényes téma ajándékba, mivel igen közelinek kell lennie ahhoz hogy ismerjük a megajándékozott ízlését. Ezért ezt az ajándékot csak igen szűk körnek 1 vagy 2 embrenek tudjuk adni.

parfüm

7.) Saját ajándékot a közeli családtagoknak ajándékozz, mert Ők fogják igazán értékelni. Amennyiben elég ügyes vagy és kitartó és külső személy is méltatta munkádat, akkor talán belefoghatsz ajándékkészítésbe más személyek részére is.

fa ló

8.) Késnek, ollónak, szúró vágó eszközöknek rossz jelentése van, ezért nem illik karácsonykor ilyen eszközöket ajándékba adni. Ezek az eszközök nem a békesség megbékélés jelképei, ezért felejtsük el karácsonykor.

kés

0 Tovább
«
12

KARÁCSONYI AJÁNDÉK ÖTLETEK

blogavatar

Mit vegyek karácsonyra? Karácsonyi ajándékok, ajándék ötletek, tippek mindenkinek.

Utolsó kommentek